negura bunget off-set

negura bunget off-set

bacau, 17 februarie 2011

a ramas cam singurul loc unde mai vin „cate unii” ceva mai interesanti (s). Acu, ce-i drept, una e sa mergi la omu cu sobolani, taxi sau alte panarame care se joaca de-a muzica de ceva ani dar nu prea reusesc decat sa se mire in fata propriilor clisee.

in alta ordine, nu imi aduc aminte sa fi aparut prin targul lui bacovia vreo trupa „altfel” – poate luna amara dar nici cu ei nu cred ca m-as lauda foarte mult.

asa ca, plecand dinspre perspectiva asta nu tocmai blue, m-am bucurat cand un binevoitor mi-a confirmat concertul negura bunget din bacau. – mai, al naibii, asta chiar surpriza!

seara

afara – s-a acordat aproape perfect imagery-ului trupei: zapada, pana si cei mai amarati copacei pareau niste uriasi impunatori, pana si cea ma stupida aparitie semana cu o figura de legenda. un fel de bacovia „tras” la indigo prost, poate niste blocuri in plus da’ cu astea suntem atat de obisnuiti incat nici nu  prea le mai sesizam!

inside – 7:30 pm – pustiu, ceva muzica aruncata – un fel de shuffle idiot, oamenii de la negura care mancau, prietenii pe care i-am intalnit (carora le multumesc pe aceasta cale), glume, bere, mult fum care se-nvartea neputincios din nord pan-s sud, acalmie

– 8  pm – incep sa se scoata scaunele, majoritatea meselor: nota bene: no minority friends, fara fitze

– 9 pm – reglaje, partial convingatoare

– 9, 30 pm – parca carpatica se numeau, o trupa ce a avut bunul simt sa nu se chinuie prea mult – nu neaparat fara viitor, dar prea in corzile modei: cu figuri feminine la vioara / clarinet, un vocal fara suflare – cam nimic

– 10 pm (parca) – e negura: e ok – in ciuda sunetului usor nereusit – chitara too low, outer voice – fail, restul just fine. acorduri ce nu prea s-au mai purtat prin bacaul asta amarat, un soi de eleganta depresiva plus multa poveste. acum fumul tigarilor dadea bine. a fost forta, lumea a priceput. aici, ar mai fi de retinut: prezenta catorva figuri de peste 40 de ani, garda veche – m-a impresionat; in rest, vreo 40 de oameni ok, cu chef mult de muzica si slava Domnului, atat! – nu tampiti fara ratiune etc. in fine, s-a cantat cam putin, dar s-a cantat bine. la sfarsit, vorbit&pozat&strans chieptu’ cu negru, achizitionat cate ceva si finish.

mister, concept, forta & demnitate… in supraveghere


Un gând despre „negura bunget off-set

  1. Nice! Ultimul concert la care am participat a fost săptămâna trecută, Vița de Vie! A fost frumos, mai ales că oamenii (renumiții!) au venit într-un bar în care încap înghesuiți 500 de oameni! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s